Wielrennen elite 55ste Circuit de Wallonie

Florian Vermeersch: “Ideaal geplaatst in de spurt, maar benen verzuurden”

Florian Vermeersch: “Ideaal geplaatst in de spurt, maar benen verzuurden”

Florian Vermeersch probeerde de koers open te breken wat hem in de finale zuur opbrak. Foto: Marc Van Hecke

Lochristi / Gent -

Topfavoriet Christophe Laporte schreef het Circuit de Wallonie op zijn naam. De renner van Cofidis remonteerde heel vlot zijn landgenoot Marc Sarreau, ploegmakker van Oliver Naesen, Gijs Van Hoecke en Stan Dewulf bij AG2R Citroën. Florian Vermeersch eindigde achtste.

Het Circuit de Wallonie, derde wedstrijd van de Bingoal Cycling Cup, werd een bijzonder geanimeerde wedstrijd. Ontelbare keren vouwde het peloton als een accordeon in en uit elkaar. Germani, Delacroix, Taminiaux, De Poorter en Coolen reden voorop tot in de buurt van Walcourt de wedstrijd ontplofte.

“Dat was een vooraf uitgedokterd plan”, zegt Zaffelarenaar Florian Vermeersch, die er aan de boom schudde. “Het was de bedoeling om de wedstrijd daar open te breken, maar dat lukte niet echt. Mijn ploegmaats Tim Wellens en Sylvain Moniquet waren wel mee. Na die forse inspanning moest ik wel wat herzetten”, voegt de Lotto Soudal-renner eraan toe. Druppelsgewijs pikte renner na renner voorin opnieuw aan en kon de wedstrijd herbeginnen.

Henri Vandenabeele, Moniquet en de Fransman Page versierden een voorsprong van 1’, maar op tien kilometer van de finish was alles te herdoen. De renners van AG2R Citroën namen het heft in handen voor Sarreau. “Als ploeg hebben we niets fout gedaan”, spreekt Florian duidelijke taal. “Ik zat heel goed gepositioneerd om de spurt aan te gaan. Toen ik me recht stelde, voelde ik meteen dat de benen verzuurden. Ik ben tevreden met mijn wedstrijd. Een stek bij de eerste tien is altijd mooi, maar ik verheel het niet dat ik naar de eerste vijf, zelfs het podium mikte.”

Tijd om op de lauweren te rusten, is er niet voor Florian. “De voorbije vier weken trainde ik niet veel op intensiteit. Wat dat betreft, was deze wedstrijd deugddoend. Naar de Tro-Bro Léon van aanstaande zondag kijk ik uit. Ik heb er bijzonder veel zin in”, besluit Florian het gesprek.

Tim Merlier, in de Giro aan de slag, behoudt de leidersplaats in de Bingoal Cycling Cup. De volgende wedstrijd is Dwars door het Hageland.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio