Egan Bernal genoot van putsch van zijn ploeg: “Het was hard en tegelijk leuk toen we in de bergen een waaier trokken”

Egan Bernal genoot van putsch van zijn ploeg: “Het was hard en tegelijk leuk toen we in de bergen een waaier trokken”

Foto: LAPRESSE

Egan Bernal was tevreden met zijn werkdag, ook al strandde hij op 12 seconden van etappewinst in de Giro. De slotbalans was dat hij zes bonificatieseconden inliep op Remco Evenepoel. Na zes dagen staat de ex-Tourwinnaar derde op amper vijf seconden van onze landgenoot. “Het eerste doel was om geen tijd te verliezen. Opdracht volbracht.”

“Het was de eerste test van deze Giro in een etappe met iets meer klimwerk. We wilden eerst weten hoe de benen aanvoelden in de bergen zelf, vandaar dat we eerder behoudend eraan begonnen. En dan kwam het goede gevoel. We beslisten dan maar gebruik te maken van de opportuniteit die zich aanbood. We gingen er met de zijwind agressief tegenaan. Het was ook voor ons hard, maar tegelijk emotioneel, want we hadden dit niet ingecalculeerd. Ik ondervond dat er wind stond en praatte met onze Spanjaard Castroviejo. Ik zei: Castro, laten we iets ondernemen. En dan zette Pippo Ganna zich op kop en ging er zo hard als mogelijk tegenaan”, beschreef hij de verrassende move na de Forca di Gualdo.

“Op de slotklim wilden we iets ondernemen, maar richting San Giacomo hadden we de pech dat de wind pal op de neus stond. Uiteindelijk is alles goed verlopen. Ik verloor geen tijd in het klassement. Integendeel, ik won wat seconden op wat tegenstanders. Beetje bij beetje wat tijd nemen is ook goed”, zei de kopman van Ineos-Grenadiers in een videoboodschap van zijn ploeg.

Corrigeer

MEER NIEUWS