Coronaproof leerkrachtenfeest in ASO Spijker

Coronaproof leerkrachtenfeest in ASO Spijker

Leerlingen doen een dansvoorstelling op het leerkrachtenfeest. Foto: ram

Hoogstraten -

De leerlingen van het zesde jaar van ASO Spijker organiseerden woensdag het jaarlijkse leerkrachtenfeest. Dat verliep iets anders dan de vorige jaren.

Alles moest coronaproof verlopen. De leerkrachten werden in groepjes van maximum tien personen verdeeld en kregen tijdens een wandeling door het schooldomein zang, dans en toneel voorgeschoteld.

“We hebben er met 88 leerlingen aan gewerkt”, zegt leerling Femke Aarts. “De voorbereidingstijd duurde slechts drie weken omdat voordien nog niet duidelijk was wat er kon georganiseerd worden met de coronamaatregelen. Als thema kozen we voor jeugdbeweging. De leerkrachten mochten in uniform komen en gingen zogezegd op kamp. De deelnemers kregen een polsbandje voor het kamp en elke groep begon met enkele spelletjes. We hebben ook een escaperoom gemaakt.”

Normaal gezien vindt het leerkrachtenfeest plaats in januari, maar dat kon dit jaar niet. “Het is goed dat ze toch nog een alternatieve versie van het leerkrachtenfeest mochten houden”, zegt coördinator van de derde graad An Peeters. “De leerlingen hebben dit schooljaar al zo veel in het water zien vallen, denk maar aan de buitenlandse reizen.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio