Pieter Serry daags na de aanrijding: “Ze hebben zich uitgebreid geëxcuseerd en dat apprecieer ik”

Pieter Serry daags na de aanrijding: “Ze hebben zich uitgebreid geëxcuseerd en dat apprecieer ik”

Foto: Getty Images

Dat het allemaal veel erger had kunnen aflopen met Pieter Serry. De Oost-Vlaming van Deceuninck - Quick Step werd tijdens de slotklim langs achteren aangereden door de ploegwagen van Team BikeExchange, net op het moment dat Serry zich liet uitzakken. Hij staat vandaag gewoon opnieuw aan de start, de chauffeur van de ploegwagen is uit koers gezet.

“Al bij al mag ik niet klagen”, vertelde Serry vanochtend aan de start. “Het was een vervelende valpartij en vooral de manier waarop. Het is ook al de tweede keer dit seizoen dat ik word aangereden (na Parijs-Nice, red) maar al bij al valt de schade deze keer mee.”

Pieter Serry daags na de aanrijding: “Ze hebben zich uitgebreid geëxcuseerd en dat apprecieer ik”
Foto: rr

De ervaren knecht stapelt dit seizoen schijnbaar de calamiteiten op. “Ik lijk het aan te trekken”, kon Serry er al om lachen. “Ik versta het niet zo goed. Maar ik heb de sportbestuurder (Matthew White, red) aan de lijn gehad om zich uitgebreid te excuseren en dat apprecieer ik enorm. Hij zei ook dat de chauffeur zich enorm slecht voelde. Hij krijgt nu enorm veel shit over zich maar die man heeft dat zeker niet express gedaan. De oorzaak? Het ging allemaal zo snel en waarschijnlijk was hij net met iets anders bezig. Maar ik apprecieer dat ze me gebeld hebben. Net zoals ik de mensen wil bedanken voor de berichten op sociale media. En mijn gsm is na de koers echt ontploft. Het lichaam? Ik hoop dat ik vandaag niet te stijf ben en dat ik mijn rol kan uitvoeren zoals voorzien. Mijn rug voelt wel wat stijfjes aan maar ik ben een redelijke taaie kerel. Ik ga mijn best doen.”

Serry wil vooral vooruit blikken. “Want ik wil niet te veel negativiteit meedragen. Dat vergt ook energie en die energie wil ik liever aan andere zaken spenderen.

Corrigeer

MEER NIEUWS