Bellenman Jean-Pierre (70) overleden: “De Gentenaars gaan hem missen”

Nooit meer ! Bellenman ‘Jempi’ is overleden. 

Nooit meer ! Bellenman ‘Jempi’ is overleden. ©  fvv

GENT -

Jean-Pierre Van de Perre (70) is vrijdag overleden in het ziekenhuis. De Gentenaar was wereldberoemd in zijn eigen stad als de Bellenman van Gent en was een graag gezien figuur. Van de Perre is vrijdag in het ziekenhuis overleden na een gevecht tegen een aanslepende ziekte.

Bert Staes en Simon Dekaezemaker

Jean-Pierre of ‘Jempi’ zoals hij zich liet noemen was een bekend en graag gezien figuur in Gent. De kerstmarkt, wijkkermissen, een braderie, de opening van een tentoonstelling of nieuwe winkel … Overal liet hij zich zien om in zijn smakelijkste Gents te zorgen voor een officieel momentje.

Het bekendste is hij natuurlijk van zijn oerkreet goeie Gentsche Fiesteeu. De Bellenman schreeuwt elk jaar traditioneel de Gentse Feesten op gang. Maar Jean-Pierre was niet alleen een ceremonieel figuur. Hij was ook een graag geziene gast zonder zijn bel.

In 2016 werd ‘Jempi’ verkozen tot ‘Belgisch kampioen Bellenmannen’ 

In 2016 werd ‘Jempi’ verkozen tot ‘Belgisch kampioen Bellenmannen’ © IDH 

Van de Perre trok het Bellenman-kostuum al in de jaren negentig aan en was sinds 1995 een van de Gents Bellenmannen. Er zijn verschillende bellenmannen in Gent, omdat er zoveel aanvragen voor optredens zijn.

In 2016 volgde hij Willy Van De Putte op als de ‘eerste’ Bellenman van Gent. “Gent en de Gentenaars gaan u hard missen en dragen u voor altijd in het hart”, schrijft burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) op sociale media.

Bellenman ‘Jempi’ zoals de meeste Gentenaars hem kenden en zullen herinneren: goedlachs, in vol ornaat en tussen de mensen. 

Bellenman ‘Jempi’ zoals de meeste Gentenaars hem kenden en zullen herinneren: goedlachs, in vol ornaat en tussen de mensen. ©  fvv

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs