Met de hand gemaakt: Roomer lanceert nieuwe vlierbloesemlimonade, net op tijd voor de zomer

Met de hand gemaakt: Roomer lanceert nieuwe vlierbloesemlimonade, net op tijd voor de zomer

Brouwer Jeroen Michels en zijn vrouw Tine Devaere stonden samen in voor de ontwikkeling van Vlieronade. Foto: fvv

Gent -

Net op tijd voor de zomer: de Gentse brouwerij Roomer lanceert een nieuwe, alcoholvrije limonade. Vlieronade is een vlierbloesemlimonade met vers geperst citroensap. “Geproefd en goedgekeurd door de buren”, klinkt het.

Roomer kennen we in Gent vooral van hun lekkere aperitief op basis van vlierbloesem. Maar voor wie geen alcohol wil, heeft de brouwerij nu ook een frisse vlierbloesemlimonade in de rekken: Vlieronade.

“We plukken zelf de biologische vlierbloesem op de plukboerderij Pur Fruit te Oeselgem. De eerste Vlieronade is een versie met citroensap en daarvoor hebben we handmatig bijna zeshonderd citroenen geperst”, vertelt Jeroen Michels, brouwer en zaakvoerder van Roomer.

Het coronajaar bezorgde Roomer de tijd om hun idee voor een vlierbloesemlimonade eindelijk te realiseren. Een proefpanel konden ze door de maatregelen niet bijeen roepen, en dus riepen ze de hulp van de buurt in.

Met de hand gemaakt: Roomer lanceert nieuwe vlierbloesemlimonade, net op tijd voor de zomer
De nieuwe, alcoholvrije vlierbloesemlimonade van Roomer wordt geproduceerd met natuurlijke ingrediënten. Foto: fvv

“Met een sodamachine maakten we onze Vlieronade. Buurtbewoners en scholen mochten proeven en moesten de limonade quoteren op bijvoorbeeld suikergehalte. Zo konden ze de smaken beoordelen”, zegt Michels.

De Vlieronade met citroensap zal niet de enige zijn. Nieuwe smaken zitten al in de pijpleiding, want Roomer is volop aan het experimenteren met gember, appel of blauwe bessen.

Vlieronade zal onder andere te koop zijn in speciaalzaak De Korf in Sint-Amandsberg, Hypermarkt Carrefour in Oostakker en drankencentrale Stockman in Maldegem. Een volledige lijst zal hier te vinden zijn.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio