Emma Meesseman achterna: Julie Allemand en Kim Mestdagh kunnen Franse en Italiaanse dubbel veroveren

Emma Meesseman achterna: Julie Allemand en Kim Mestdagh kunnen Franse en Italiaanse dubbel veroveren

Foto: BELGA

Na Emma Meesseman (Euroleague & Russische titel) kunnen dit weekend nog twee Belgian Cats de dubbel realiseren. Julie Allemand werkt de Franse finale van de play-offs af en Kim Mestdagh de vijfde en beslissende partij van de Italiaanse finale.

LEES OOK. ‘Niet voor gevoelige kijkers’: Belgian Cat Julie Allemand vernedert veel grotere tegenspeelster met subliem blok

Het zijn hoogdagen voor de “Big Three” van de Belgian Cats. Emma Meesseman, die ondertussen al de voorbereiding met de Belgian Cats richting EK en Olympische Spelen heeft aangevat, won dit seizoen de Euroleague en Russische titel. Jullie Allemand met Montpellier en Kim Mestdagh met Schio respectievelijk de Franse Cup en Italiaanse Coppa. Allemand en Mestdagh lieten zich donderdagavond ook opmerken. De Waalse guard gaf de beslissende assist voor de winst (73-74) van Montpellier in de halve finale tegen Bourges en Kim Mestdagh dropte de winnende bom (67-65) in vierde wedstrijd van de Italiaanse finale. Zondag kampt Kim Mestdagh met Schio in Venetië om de Italiaanse titel in de vijfde en beslissende match. Zaterdag kan Julie Allemand met Montpellier en de Belgische coach Thibaut Petit tegen Landes dan weer de Franse titel veroveren.

Op 25 mei naar Belgian Cats

Kim Mestdagh en Julie Allemand keren volgende week terug naar België maar kregen van bondscoach Philip Mestdagh tot 25 mei vrijaf. “Na een zwaar en lang seizoen mogen ze een weekje de batterijen opladen om dan bij de Belgian Cats aan te pakken.” Zoals al eerder aangekondigd zal Julie Allemand (Indiana Fever) - net als Emma Meesseman (Washington Mystics) - deze zomer niet uitkomen in de WNBA. De Belgian Cats krijgen voorrang en na de Olympische Spelen en een korte rustperiode moeten Emma Meesseman (Ekaterinburg) en Julie Allemand al opnieuw de voorbereiding op de competitie en Euroleague aanvatten. Allemand keert terug naar Lyon, de club van voorzitter/eigenaar Tony Parker waarmee ze in 2019 kampioen werd. “Ze is de beste guard van Europa,” zegt de ex-NBA-vedette die geboren is in Brugge. Allemand tekende voor vier jaar in Lyon.

Corrigeer

MEER NIEUWS