Tim Merlier doet grote boodschap tijdens Giro-rit en krijgt… een boete

Tim Merlier doet grote boodschap tijdens Giro-rit en krijgt… een boete

Foto: LAPRESSE

Geen tweede ritzege in de Giro voor Tim Merlier. Wel een kus van Cameron Vandenbroucke en… een boete.

LEES OOK. Tim Merlier had een “slechte dag” in de Giro, maar werd verrast door vriendin Cameron: “Ik blijf spijtig genoeg wel niet lang”

Merlier kon in de zevende etappe niet op tegen de alweer bijzonder sterke Caleb Ewan (Lotto-Soudal). De Belgische sprinter van Alpecin-Fenix moest tevreden zijn met een derde plek.

“Ik had een slechte dag eigenlijk”, zei Merlier na de finish. “Meer kan ik er niet van zeggen. Ik zat gewoon te ver toen Fernando Gaviria zijn verrassingsaanval plaatste. Op zich was ik wel nog goed, maar ik zat gewoon te ver. Vanochtend voelde ik me nog goed, maar in de koers zelf werd ik precies in slaap gewiegd.”

Met nog zo’n 25 kilometer voor de boeg moest onze landgenoot wel een gedwongen sanitaire stop houden. En geen kleine, maar een grote boodschap. Het deed een beetje denken aan Tom Dumoulin in de Giro van 2017, die toen tijdens een bergrit als rozetruidrager het gras indook.

Tim Merlier doet grote boodschap tijdens Giro-rit en krijgt… een boete
Foto: LAPRESSE

“Of dit ermee te maken had? Ik weet het niet. Dat kan, maar ik heb dat wel al meer gehad hoor. Ik denk niet dat dit de oorzaak is. Ik had iets dichter moeten zitten op dat knikje dat op zich geen probleem was. Ik zat daar al iets te ver”, aldus de gewezen Belgische kampioen, die voor zijn ‘ongepast gedrag’ een boete van 200 Zwitserse frank kreeg. Omgerekend zo’n 183 euro.

Ook Victor Campenaerts en Egan Bernal kregen dezelfde boete. Beide heren moesten onderweg plassen en deden dat niet in een zone zonder publiek. Ook hun gedrag tijdens de koers was volgens de UCI dan ook ‘ongepast’.

Corrigeer

MEER NIEUWS