Handbal 1ste klasse

Derde nederlaag op rij voor geteisterd Atomix Haacht

Haacht -

Hoewel Wezet zaterdag Tongeren ontvangt, ging het donderdag tegen Atomix behoorlijk diep. Hamza Hadzic (11 punten) en co waren niet te beroerd om er alles uit te halen (31-42), zowat dezelfde cijfers als in de heenmatch.

Voorlopig nog geen lichtpuntjes bij Atomix, tenzij de terugkeer van Nemanja Hesovanovich zo kan genoemd wordt. De heroptredende Serviër scoorde één punt (uit strafworp) en is nog lang niet de man van voor zijn Covid 19-besmetting.

“De dokters schatten zijn fysieke mogelijkheden op niet meer dan 70 procent,” wist men achteraf bij Atomix over de flink vermagerde pivot. “Spelers met zoveel beperkingen winnen uiteraard niet tegen de tweede beste ploeg van het land.”

Het ziet er voor Atomix dus nog niet super uit. Zopas viel ook het ontslag van Bert Bisschop er in de bus. De Keerbergenaar, die dit seizoen niet in actie kwam, schrapte zich van de spelerslijst omdat hij het niet meer ziet zitten om vier keer per week te trainen. Voorlopig blijft de Haachtse club in het ongewisse over wat Bisschop gaat doen.

Allemaal niet zo’n beste signalen richting volgend seizoen. Het resultaat tegen Wezet was dat ook niet. De nederlaag kreeg al vroeg gestalte omdat de thuisploeg nogal wat kansen liet liggen en de bezoekers aan de rust al tot 12-20 uitliepen. Even kon Atomix zich nadien herpakken omdat Van Haesendonck enkele mooie goals lukte, Doms behoorlijk niveau haalde en Delpire er vanuit de verdediging vier in jaste. Dat was niet voldoende om de technisch betere tegenstander te verontrusten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio