Wat verwachtte Remco Evenepoel van de achtste Giro-rit? “Een vluchtersrit en weinig beweging in het klassement”

Wat verwachtte Remco Evenepoel van de achtste Giro-rit? “Een vluchtersrit en weinig beweging in het klassement”

De achtste etappe van de Giro d’Italia zit erop. De voorspelling van Remco Evenepoel was volledig juist. “Dat het morgen zwaarder zal zijn”, klonk het bij de start. “Egan (Bernal, red) en Team Ineos hebben voor zondag een plan. Maar ik ben vooral blij dat ik tegen hen kan strijden. Dat is lang geleden.”

LEES OOK. Victor Campenaerts toont zich maar moet ritzege aan Victor Lafay laten, Remco Evenepoel pakt nog geen roze

De afdaling van zaterdag baarde hem geen zorgen. “Ik denk dat we deze week, in de gietende regen, al gevaarlijkere afdalingen hebben gehad. Eergisteren waren we met vier weg in de afdaling en ik was erbij. Ik denk dus niet dat ik schrik moet hebben. De slotklim vandaag is niet zo zwaar als afgelopen donderdag. Ik verwacht dus een vluchtetappe waarbij de verschillen tussen de klassementsrijders klein zullen zijn. Aanvallen ga ik zeker niet. Het is een grote ronde, je moet slim zijn.”

En al die aandacht? Evenepoel: “Misschien is het wel wat overdreven. Uiteindelijk is het diegene die op 31 mei met de trui naar huis gaat, die gewonnen heeft. Nu al victorie kraaien, is veel te vroeg. Ik kijk vooral uit naar de eerste rustdag, daarna kan de Giro echt open barsten.” (md)

Corrigeer

MEER NIEUWS