Caleb Ewan geeft preventief op in Giro met hinder aan de knie, puntentrui opnieuw voor Tim Merlier

Caleb Ewan geeft preventief op in Giro met hinder aan de knie, puntentrui opnieuw voor Tim Merlier

Foto: LAPRESSE

Caleb Ewan (Lotto Soudal) heeft zaterdagnamiddag opgegeven tijdens de achtste etappe in de Ronde van Italië. Met nog 123 kilometer te gaan in de etappe over 170 kilometer tussen Foggia en Guardia Sanframondi kneep de tweevoudige ritwinnaar de remmen dicht en stapte hij in de volgwagen.

De leider in het puntenklassement stapte preventief uit de koers met hinder aan de knie. Met de Tour in het achterhoofd wil men bij Lotto-Soudal geen enkel risico nemen. De vrees was dat na de zware weekendetappes de pijn kon toenemen bij Ewan, die in aanloop naar de Tour enkel voorzien is voor de Ronde van België.

De 26-jarige Australiër boekte vrijdag in Termolo zijn tweede ritzege in deze Giro, zijn vijfde dagzege ooit. Dit seizoen wil hij in elke grote ronde minstens één etappe op zijn naam schrijven. Om krachten te sparen, was Ewan sowieso niet van plan de Giro helemaal uit te rijden, maar zijn opgave komt er nu wel vroeger dan voorzien.

De paarse puntentrui komt zo weer rond de schouders van Tim Merlier. Onze landgenoot stond voor de rit van vandaag tweede in het puntenklassement en schuift dus automatisch op.

Corrigeer

MEER NIEUWS