Ritwinst in Giro is meteen eerste profzege voor Victor Lafay: “Ik kan maar niet geloven dat ik gewonnen heb”

Ritwinst in Giro is meteen eerste profzege voor Victor Lafay: “Ik kan maar niet geloven dat ik gewonnen heb”

Foto: LAPRESSE

Op zijn 25e heeft de Fransman Victor Lafay (Cofidis) zaterdag zijn eerste overwinning als prof geboekt, en dat in een rit van de Ronde van Italië. “Ik kan maar niet geloven dat ik heb gewonnen”, verklaarde hij na de achtste etappe.

LEES OOK. Victor Campenaerts toont zich maar moet ritzege aan Victor Lafay laten, Remco Evenepoel pakt nog geen roze

Lafay werd halfweg 2018 prof bij Cofidis, maar kon sindsdien nog geen enkele keer winnen, ook al veroverde hij eerder dit jaar wel de jongerentrui in de Ronde van Valencia. Zaterdag boekte de Franse heuvelspecialist vanuit een vroege vlucht zijn eerste echte profzege in de achtste Giro-rit. Het zorgde uiteraard voor emoties bij de Fransman.

“Ongelooflijk. Ik kan maar niet geloven dat ik heb gewonnen”, klonk het. “Het werd een hele zware dag. Het was heel moeilijk om in de vlucht te geraken. Maar toen we eenmaal weg waren, kregen we zeven minuten van het peloton. Dat was goed, zo konden we een beetje herstellen.”

“De finish was zwaar, maar in dit soort inspanning van tien minuten ben ik op mijn best. Ik was de hele dag gefocust om die inspanning te doen, en ben heel blij dat het lukte. Ik wist dat de andere renners in de vlucht geen klimmers waren, behalve Oliveira. Ik hield een oog op hem, maar ik had vertrouwen in mijn benen en viel aan met nog drie kilometer te gaan.”

LEES OOK. Victor Campenaerts (7de) ging “heel dom” mee met de vroege vlucht: “Ik heb de hele dag afgezien als een beest”

Corrigeer

MEER NIEUWS