Droom zwaar gecrashte Romain Grosjean spat uit elkaar: geen demo in Mercedes F1-bolide

Droom zwaar gecrashte Romain Grosjean spat uit elkaar: geen demo in Mercedes F1-bolide

Romain Grosjean in Mercedes-outfit Foto: Mercedes F1 team

Gisteren raakte bekend dat de F1-kalender 2021 wordt aangepast en dat de GP van Frankrijk wordt verplaatst. Dat laatste heeft ook gevolgen voor de geplande demo van Romain Grosjean in een Mercedes F1-bolide.

Het was immers de bedoeling dat Romain Grosjean voorafgaand aan de GP van Frankrijk op zondag een demo met een Mercedes F1-bolide zou geven. Het was een leuk cadeautje van Mercedes en Toto Wolff aan Grosjean na zijn verschrikkelijke horrorcrash tijdens de GP van Bahrein.

Grosjean crashte toen bijzonder zwaar, zijn F1-bolide veranderde in een vuurbal en geraakte maar net op tijd uit zijn F1-bolide. Grosjean hield enkel brandwonden over aan zijn crash maar zijn F1-carrière zat er wel meteen vroeger dan gepland op.

Doordat de Franse GP met een week wordt verplaatst conflicteert die nu met de Road America IndyCar waaraan Grosjean op 20 juni zal deelnemen. De met de Mercedes F1-bolide geplande testdag op 29 juni gaat wel gewoon door op het circuit van Paul Ricard.

Grosjean zal dus nog wel in de Mercedes F1-bolide mogen rijden, al zal het dus iets minder zijn dan oorspronkelijk gepland.

Meer F1-nieuws:

  • - Romain Grosjean: “Ik ging naar psycholoog om flashbacks te vermijden”
  • - Mercedes: “Met vijftien man personeel en leeg gebouw gaat Red Bull het niet redden”
  • - VIDEO: Deze video bewijst hoe flexibel de achtervleugel van Max Verstappen is
  • - F1 maakt opmerkelijk tijdsschema voor eerste sprintrace bekend
  • - Hoeveel verdient zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton?
  • Corrigeer