Zet Dhenia Covens vannacht het kroontje van Miss Universe op?

Zet Dhenia Covens vannacht het kroontje van Miss Universe op?

Dhenia Covens: “Hierna ga ik op miss-pensioen.” Foto: frederik beyens

In de nacht van zondag op maandag weten we of onze landgenote Dhenia Covens (27) de nieuwe Miss Universe wordt. De tweede eredame van Miss België 2018 Angeline Flor Pua neemt straks de honneurs waar in Florida, nadat ex-Miss Celine Van Ouytsel door het coronagevaar de reis niet zag zitten.

Door de pandemie wordt het sowieso een speciale editie. Zo kunnen de kandidates op weinig steun rekenen. “Publiek is beperkt toegelaten, dus mijn familie, vriend en supporters zijn er niet om me aan te moedigen”, aldus Covens. “Veel contact met de andere kandidaten is er ook niet.” Toch kijkt Covens ernaar uit. “Ik neem al deel aan missverkiezingen sinds 2013. En Miss Universe volg ik al jaren. Het klinkt als een cliché, maar het is een droom die werkelijkheid wordt.”

Traditioneel bevinden de topfavorietes voor het kroontje zich tussen de kandidates met Latijnse roots. Zo worden de deelneemsters uit Chili, Mexico, Puerto Rico, Panama en Costa Rica getipt als opvolgster van de Zuid-Afrikaanse Zozibini Tunzi. Maar omdat Covens ook zuiders bloed heeft, is ze zeker niet kansloos. Voor de winnares wacht eerst een toer van twee maanden langs alle Amerikaanse tv-shows, daarna mag Miss Universe een jaar in New York wonen.

Hoe dan ook wordt het Covens’ laatste verkiezing. “Je mag maar tot je 28ste meedoen, dus met mijn 27 ben ik al een van de oudste kandidates. Hierna ga ik op miss-pensioen. (lacht) We zien wel of ik hoog scoor of niet. Als ik in de top 20 terechtkom, zal ik al gelukkig zijn.” Haalt Covens het hoogse schavotje niet, dan keert ze terug naar haar jobs als stockmanager bij kledingmerk Hollister en make-upartieste. Intussen werkt ze ook als catwalkcoach voor de organisatie van Miss België.

Corrigeer

MEER NIEUWS