Egan Bernal kijkt niet alleen naar Remco Evenepoel: “Er staan nog veel renners binnen de minuut”

Egan Bernal kijkt niet alleen naar Remco Evenepoel: “Er staan nog veel renners binnen de minuut”

Foto: LAPRESSE

Egan Bernal lijkt meer en meer de grootste uitdager te worden van Remco Evenepoel. En omgekeerd. De Colombiaan weet wat hem te doen staat maar wil zich vandaag ook niet miskijken op onze landgenoot.

Met op het eind van de Giro een afsluitende tijdrit van dertig kilometer heeft Bernal nood aan een flinke bonus op Evenepoel. Aanvallen dus maar? Bernal: “Laat ons eerst afwachten hoe de etappe vandaag verloopt”, blijft de Colombiaan voorzichtig. “Ik moet ook weten hoe ik mezelf voel. Een beetje conservatief koersen is misschien de beste optie. Het is moeilijk om vooraf een plan uit te schrijven. Ik moet ook zien hoe de rest van het team zich voelt.”

De focus gaat vandaag niet specifiek naar Evenepoel, zegt Bernal. “Er staat nog een rist renners binnen de minuut”, zegt hij. “Ook die moet je in de gaten houden. En er staan ons na vandaag nog heel wat lastige etappes te wachten. Pas na de rustdag komen de zwaarste etappes eraan. Welke indruk Remco maakt? ’t Is een behoorlijk goed renner (lachje).”

Corrigeer

MEER NIEUWS