Remco Evenepoel voor de start van eerste officiële bergrit: “Het ideale scenario? Samen met Bernal finishen”

Remco Evenepoel voor de start van eerste officiële bergrit: “Het ideale scenario? Samen met Bernal finishen”

Met de klim naar Campo Felice begint Remco Evenepoel aan zijn eerste officiële bergrit in zijn eerste grote ronde. Stress? Dan ben je bij de kopman van Deceuninck - Quick Step aan het verkeerde adres.

“Ik voel me vrij ontspannen”, meldde Evenepoel. “Goed geslapen, goed opgestaan. Ik heb er alleszins veel zin in. De start zal zwaar zijn, net als gisteren. De eerste tachtig kilometer is er echt gekoerst en dat zal vandaag niet anders zijn.”

De ploeg heeft het huiswerk goed gemaakt. “Er staat op de beklimmingen vooral rugwind”, aldus Evenepoel. “Het zal dus vooruitgaan. En die laatste anderhalve kilometer is vrij steil maar dat geldt voor iedereen. Het zal opnieuw een mooie battle worden. Het droomscenario? Een vlucht voor ons en samen met Bernal finishen, dat is het beste. Ik ga mijn koers zeker niet alleen op hem afstemmen. De Giro is nog lang, we zijn nog maar aan rit negen en er komen nog veel bergritten aan. Ik denk dat ik vandaag gewoon niet over mijn toeren moet gaan. Ook hij zal gebrand zijn om de trui te pakken omdat er direct na de rustdag (dinsdag, red) een gevaarlijke rit op het programma staat met veel kans op mechanische pech. Hoe korter de auto’s dan bij het peloton mogen rijden, hoe beter. Zowel zij als wij hebben hetzelfde plan vandaag.

Corrigeer

MEER NIEUWS