Politie treft winkeldief aan in kraakpand

Politie treft winkeldief aan in kraakpand

Archiefbeeld. Foto: rr

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft zondag een kraakpand gecontroleerd aan de Zettermanstraat in Antwerpen. In het pand troffen de inspecteurs een man zonder identiteitspapieren aan. Na het nemen van zijn vingerafdrukken bleek dat hij betrokken is bij elf diefstallen uit een supermarkt.

Op aangeven van de wijkagent ging het wijkteam Stuivenberg over tot controle van een zogenaamd kraakpand aan de Zettermanstraat. “Er stond niemand op het adres ingeschreven, maar er was wel heel wat overlast”, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie.

Op de benedenverdieping vond de politie een grote hoeveelheid gedumpt afval in verschillende ruimtes. “Binnen troffen de inspecteurs acht personen aan”, aldus Bruyns. “Een van hen kon zich niet identificeren en werd meegenomen omdat we vermoeden dat hij illegaal in het land verblijft.” De politie kon zijn identiteit niet achterhalen omdat de betrokkene een verkeerde naam gaf. Er zijn vingerafdrukken genomen en toen bleek dat de verdachte in aanmerking komt voor elf diefstallen uit een supermarkt.

De man werd omwille van zijn illegaal verblijf aangemeld bij de Dienst Vreemdelingenzaken en is overgebracht naar een gesloten centrum met het oog op een repatriëring. Het kraakpand is afgesloten en de eigenaar werd gevraagd om het pand op een bestendige manier af te sluiten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio