Bromfietser slaat op de vlucht bij politiecontrole en rijdt fietser aan

Bromfietser slaat op de vlucht bij politiecontrole en rijdt fietser aan

In totaal werden drie bromfietsen in beslag genomen omdat zij niet in orde waren met de verzekering of opgevoerd waren. Foto: Pixabay

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft zaterdag 22 bromfietsen gecontroleerd. Een van de bromfietsers sloeg op de vlucht om aan de controle te ontkomen en reed een fietser aan. In totaal werden drie bromfietsen in beslag genomen omdat zij niet in orde waren met de verzekering of opgevoerd waren.

Het verkeersondersteuningsteam (VOT) en het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Noord hebben zaterdag samen met de verschillende wijkteams 22 bromfietsen gecontroleerd. “Er kwamen de laatste tijd heel wat meldingen van overlast door bromfietsers binnen en dus is er gericht op gecontroleerd”, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie.

Drie bromfietsen zijn in beslag genomen omdat ze niet verzekerd en/of opgevoerd waren. Een van hen sloeg op de vlucht om aan de politie te ontkomen en beging de ene na de andere verkeersovertreding. In zijn vlucht reed hij een fietser aan, die gelukkig niet gewond raakte. Uiteindelijk kon de bestuurder gevat worden.

Tegelijk hielden de verschillende teams het andere verkeer in de gaten. Er zijn 121 processen-verbaal voor verkeersovertredingen opgesteld. De politie kon ook een vermoedelijke dealer arresteren en een gestolen kentekenplaat terugvinden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio