Oppermachtige Tom Pidcock klopt Mathieu van der Poel in Wereldbeker mountainbike in Nove Mesto

Oppermachtige Tom Pidcock klopt Mathieu van der Poel in Wereldbeker mountainbike in Nove Mesto

Foto: Red Bull

Tom Pidcock heeft een demonstratie neergezet in de wereldbeker mountainbike in Nove Mesto. Hij reed de concurrentie aan flarden en zelfs nummer twee Mathieu van der Poel volgde op meer dan een minuut. De Zwitser Mathias Flïckiger vervolledigde het podium.

Pidcock en Van der Poel verwenden de mountainbikefans vrijdag al tijdens de shorttrack in Nove Mesto. Toen was het Van der Poel die in de modder nipt aan het langste eind trok. De Nederlander leek vastbesloten om ook op zondag toe te slaan, want Van der Poel legde van bij de start er meteen de pees op en reed het peloton aan flarden.

Aan het einde van de eerste ronde kon Van der Poel een gaatje slaan. Pidcock verschool zich nog in de groep, maar dichtte wel meteen het gat. Van der Poel en Pidcock bleven een ronde samen. In de derde ronde achtte Pidcock zijn moment gekomen: de jonge Brit versnelde, Van der Poel moest overboord en kreeg meteen een halve minuut aan de broek.

De verzamelde concurrentie zou Pidcock niet meer terugzien: voor de Brit was het zijn allereerste overwinning in de Wereldbeker. Van der Poel zag Mathias Flückiger nog terugkomen, maar in de sprint pakte de Nederlander wel nog de tweede plaats.

“Ik ben wel tevreden, ik heb goed mijn eigen tempo kunnen rijden”, vertelde Van der Poel. “Ik had alleen niet echt een antwoord op de versnelling van Tom Pidcock, dat is jammer. Daarna heb ik me wel goed hersteld en mijn eigen tempo kunnen rijden tot de finish. Het was leuk. Met wat regen was het nog wat leuker geweest omdat het parcours dan nog wat technischer was geweest, maar dit is een van mijn favoriete parcoursen. Ik heb ervan genoten.”

Voor Van der Poel was het zijn laatste mountainbikewedstrijd voor de Olympische Spelen. “Ik kom volgend jaar zeker terug. Dit is de mooiste discipline. Ik heb mooi progressie gemaakt ten opzichte van vorige week. Nu ga ik op hoogtestage met de ploeg, daarna rijd ik de Ronde van Zwitserland en de Tour.” Na de Tour zal Van der Poel een gooi doen naar de olympische titel in het mountainbiken.”

Corrigeer

MEER NIEUWS