Frustraties bij Oostende lopen hoog op, Gueye neus aan neus met assistent-coach: “Dit zal een staartje krijgen”

Frustraties bij Oostende lopen hoog op, Gueye neus aan neus met assistent-coach: “Dit zal een staartje krijgen”

Foto: Matteo Cogliati

Drie nederlagen op rij, Europees voetbal dat zo goed als weg is: de emoties laaiden zondag hoog op bij KV Oostende. Na het laatste fluitsignaal ging invaller Makthar Gueye neus aan neus staan met assistent-coach Markus Pflanz.

Die gaf de Senegalees meerdere keren onder zijn voeten omdat hij uit positie liep, en dat kon Gueye - die allerminst een onbevlekte reputatie heeft aan zee - allerminst appreciëren. Uiteindelijk moest Gueye weggeleid worden door een ander lid van de staf. “Dit zal een staartje krijgen”, klonk Alexander Blessin streng achteraf. “Ik hoef namelijk geen ego’s in mijn team. Als Makhtar denkt dat hij enkel aan zichzelf kan denken, is hij mis.”

Gueye kreeg de laatste weken al niet te veel minuten meer omdat de aanvaller zich meer en meer als ongeleid projectiel opstelt. Zijn invalbeurt was allesbehalve een succes, al kwam dat ook door het feit dat KVO nog maar met tien stond. Doelman Hubert was de gebeten hond, al vond Blessin dat de rode kaart niet terecht was.

“Hendry stond nog àchter de fase, ik snap echt niet waarom hij uitgesloten werd. Tja, elke fiftyfifty beslissing werd in het voordeel van Gent genomen. Zo voelde het toch aan. Ik ben de laatste die excuses zoekt, maar ik wil er wel iets over zeggen.”

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden