Remco Evenepoel werd even gehinderd door ploegmaat Egan Bernal, maar is wel tevreden: “Gelukkig niet veel tijd verloren”

Geen roze trui voor Remco Evenepoel, maar bij zijn ploeg Deceuninck - Quick-Step is men desalniettemin tevreden over de prestatie van onze jonge landgenoot in de eerste bergrit van de Giro. In het klassement blijft hij tweede, Evenepoel moet enkel de beresterke Egan Bernal nipt voor zich dulden. Onze jonge landgenoot was ook tevreden over zijn prestatie. “Al verloor ik op de slotklim wel wat tijd door een ploegmaat van Bernal”, aldus Evenepoel.

“De start van de rit was heel moeilijk, maar de laatste hellingen voelden niet als bergen”, legt Evenepoel uit. “Enkel de laatste anderhalve kilometer gravel. Ik hoopte in de finale op een iets hardere koers. Uiteindelijk ging het goed en hebben we onze goede positie in het klassement behouden. Veel renners hebben afgezien vandaag. We kunnen trots zijn op ons werk en hoe het team vandaag heeft gereden.”

Evenepoel begon wel in een slechte positie aan de gravelzone door een akkefietje met een renner van Ineos. “Ik zat in de tunnel in een goede positie, tot een teamgenoot van Egan Bernal bijna zijn wiel aantikte. Daardoor verloren die renner en ik allebei plekken en moest ik in een slechte positie aan de laatste gravelzone beginnen”, vertelt Evenepoel. “Dat is koers, het gebeurt. Het is goed dat ik daarna nog plaatsen kon goedmaken voor de finish, waar ik net de bonificatieseconden misliep. Gelukkig gaf ik niet veel tijd toe, dat is goed met het oog op volgende week. 15 seconden is bijna niks in het algemeen klassement als je bedenkt dat de grote bergen er nog aankomen.”

Ook ploegleider tevreden

“Achteraf gezien is dit een goede zaak voor de ploeg. Remco beperkt de schade en blijft tweede in het klassement na een heel sterke Egan Bernal”, luidt de conclusie van ploegleider Lodewyck bij Sporza. “Al bij al was het een goede dag voor ons. We moeten het nu dag per dag bekijken. We staan voorlopig tweede, ik denk dat dat heel goed is. Nu moeten we herstellen van deze zware etappe.”

“Wat Remco ons verteld heeft? Er is weinig tijd geweest voor communicatie omdat er van begin tot einde gevlogen is”, vertelt Lodewyck. “Hij zei op het einde dat hij zich goed voelde, maar dit is natuurlijk niet echt zijn dada. Dit is zeker geen slechte situatie voor ons, het is nu aan Ineos om te controleren. Laat Remco in alle rust verder groeien in deze Giro en dan zien we wel waar we uitkomen.”

“Het was zeker en vast een sterk nummer van Bernal, dat valt niet te ontkennen”, stelde ook Lodewyck vast. “Het is natuurlijk iemand die de Tour heeft gewonnen. Wij kijken naar onszelf. Ik denk dat Remco een heel goede rit heeft gereden en daar zijn we heel tevreden mee. Het is elke dag met het mes tussen de tanden rijden. Het zal wel eens een dag rustig aan gaan, en daar zullen we van moeten profiteren om te herstellen.”

Corrigeer

MEER NIEUWS