Nieuwe Miss Universe verkozen

Nieuwe Miss Universe verkozen

Foto: AFP

In Florida is in de nacht van zondag op maandag een nieuwe Miss Universe verkozen: Miss Mexico Andrea Meza mocht het kroontje opzetten. De Belgische Dhenia Covens (27), tweede eredame van Miss België 2018 Angeline Flor Pua, raakte niet tot in de verhoopte top 20 van 74 kandidates.

De Mexicaanse Andrea Meza volgt als Miss Universe 2020-21 Zozibini Tunzi uit Zuid-Afrika op. In haar vragenronde beschreef Meza hoe zij de coronapandemie aangepakt zou hebben als zij haar land zou leiden. “Ik geloof dat er geen perfecte manier is om met zo’n moeilijke situatie als Covid-19 om te gaan”, maar ze zou het land naar eigen zeggen sneller in een lockdown hebben geplaatst, want “we hebben zoveel levens verloren en kunnen ons dat niet permitteren”. “We moeten voor onze mensen zorgen en ik zou dat van in het begin gedaan hebben.”

De tweede plaats in de missverkiezing was voor Miss Brazilië Julia Gama, de top vijf werd vervolledigd door Miss Peru Janick Maceta, Miss India Adline Castelino en Miss Dominicaanse Republiek Kimberly Jimenez.

België werd vertegenwoordigd door de Antwerpse Dhenia Covens, omdat huidig Miss België Celine Van Ouytsel door het coronagevaar de reis niet zag zitten. Covens kon zich niet bij de laatste 21 meisjes plaatsen.

LEES OOK. Drie jaar geleden verkozen tot eredame, nu kan Dhenia Miss Universe worden: “Leek eerst misplaatste grap” (+)

Miss Myanmar Ma Thuzar Wint Lwin, die een bordje met “Bid voor Myanmar” omhoog hield, won de prijs voor beste nationaal kostuum.

Nieuwe Miss Universe verkozen
Foto: via REUTERS

De Belgische Dhenia Covens verwees naar haar roots in diamantstad Antwerpen met een “oranje diamant”-outfit.

Corrigeer

MEER NIEUWS