Mathieu Van der Poel na pandoering van Tom Pidcock in de mountainbike: “Met nog wat training hopelijk top op Spelen”

Mathieu Van der Poel na pandoering van Tom Pidcock in de mountainbike: “Met nog wat training hopelijk top op Spelen”

Foto: Red Bull

Mathieu van der Poel reed zondag zijn laatste mountainbikewedstrijd voor de Olympische Spelen van Tokio. Hij had na de wereldbekermanche in het Tsjechische Nove Mesto weinig moeite om zich neer te leggen bij de suprematie van Tom Pidcock: “Ik kon goed tempo rijden, maar had nog geen aanval in de benen”, zei de Nederlander van Alpecin-Fenix.

LEES OOK. Oppermachtige Tom Pidcock klopt Mathieu van der Poel in Wereldbeker mountainbike in Nove Mesto

Na een zevende plaats vorige week in de openingsmanche van de Wereldbeker in het Duitse Albstadt kwam Van der Poel in de bijzonder technische wedstrijd in Nove Mesto al een stuk beter voor de dag met een tweede plek. Hij finishte met een minuut achterstand op de Brit Tom Pidcock, en achteraf viel er weinig ontgoocheling af te lezen uit zijn reactie.

“Ik ben wel tevreden. Ik was al veel beter dan vorige week”, analyseerde Van der Poel. “Ik kon goed mijn eigen tempo rijden, maar had nog geen aanval in de benen. Hopelijk komt dat snel. Met nog wat training hoop ik binnen enkele maanden top te zijn. Ik denk dat ik al een heel mooie progressie heb gemaakt tegenover vorige week.”

“Ik had niet echt een antwoord op de versnelling van Tom Pidcock toen hij ging, wat wel jammer is. Hij was vandaag heel sterk. Hij is echt een lichtgewicht, accelererend op de steilste klimmen. Maar ik denk dat ik daarna wel goed hersteld heb en mijn eigen tempo heb kunnen rijden tot het einde. Ik ben blij dat ik nog naar de tweede plek ben gereden.”

Genoten, dat had Van der Poel onderweg ook: “Het was echt heel leuk. Dit is één van mijn lievelingsparcoursen, en mountainbiken is de mooiste discipline.” Toch kiest Van der Poel nu weer even voor de wegfiets: “Ik ga op hoogtestage met de ploeg, daarna doe ik de Ronde van Zwitserland en de Tour. En dan vertrek ik naar de Spelen.” In Tokio betwist Van der Poel de mountainbikerit.

Corrigeer

MEER NIEUWS