“Een enorme opluchting”: juridische afwikkeling van dodelijk ongeval met Nikita (16) nu echt voorbij

“Een enorme opluchting”: juridische afwikkeling van dodelijk ongeval met Nikita (16) nu echt voorbij
Destelbergen / Oostakker / Gent -

De trucker die in 2018 Nikita Everaert (16) in Oostakker doodreed, diende geen cassatieberoep in. Daarmee is de juridische procedure van het dodelijk ongeval afgesloten. De familie van Nikita reageert opgelucht op het nieuws.

“Een pak van ons hart”, zegt mama Kathy Deweweire (41). “Geen enkele straf zal zwaar genoeg zijn of Nikita terugbrengen. Maar we zijn tevreden dat we eindelijk deze gerechtelijke procedure kunnen afsluiten en écht aan het verwerkingsproces binnen.

Nikita (16) overleed in 2018 op het kruispunt van de Antwerpsesteenweg met de Orchideestraat in Oostakker. Daar fietste ze rechtdoor toen ze groen licht kreeg. Een vrachtwagen die rechts afsloeg, reed haar aan. Het meisje had geen schijn van kans en overleed ter plaatse.

De politierechter veroordeelde de chauffeur in oktober tot zes maanden cel, de helft met uitstel, twaalf maanden rijverbod en 2.000 euro boete. De man ging in beroep, maar in april werd de straf herbevestigd.

LEES OOK. Trucker die Nikita (16) in Oostakker doodreed krijgt in beroep dezelfde straf: “Tevreden, maar geen enkele straf zal zwaar genoeg zijn”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio