Herentals ziet alle tinten van de regenboog

Herentals ziet alle tinten van de regenboog

Schepen Bart Michiels (rechts) gaat op de kleurrijke gevelbank het gesprek over homofobie aan met Gert Mannaerts. Foto: RR

Herentals -

Naar aanleiding van de internationale dag tegen homo- en transfobie dompelt het stadsbestuur de drie deelgemeentes onder in de regenboogkleuren. Dat gebeurt onder meer in de vorm van zitbanken.

Op 17 mei hangen veel gemeentebesturen en openbare instellingen de regenboogvlag uit, maar de stad Herentals gaat nog een stapje verder. De aanleiding is dat veel inwoners geschokt reageerden toen onbekenden enkele maanden geleden de regenboogvlag aan het administratief centrum in brand hadden gestoken. Onder meer Gert Mannaerts uit Morkhoven drong bij het stadsbestuur aan om een regenboogzebrapad aan te leggen, om het teken van verdraagzaamheid nadrukkelijk in het straatbeeld op te nemen.

“Net als de vier andere gemeentes in het samenwerkingsverband Neteland rollen we voor het administratief centrum de rode loper in regenboogkleuren uit”, zegt schepen voor Sociale Zaken Bart Michiels (CD&V) van Herentals. “We geven onze stad kleur door de officiële regenboogvlaggen- en banieren met opschrift ‘Samen tegen homo- en transfobie’ te laten wapperen in Herentals, Morkhoven en Noorderwijk, alsook online. Tot slot zijn in de drie deelgemeentes regenboog-gevelbanken geïnstalleerd. Daarmee willen we onze inwoners uitnodigen om stil te staan bij het thema, in dialoog te gaan met elkaar en tot verbinding te komen.”

Schepen Michiels en Gert Mannaerts probeerden meteen een van de kleurrijke gevelbanken uit. “Uit de kast komen omtrent je geaardheid of genderidentiteit vraagt in eerste plaats een interne strijd, nadien voer je dan ook nog de strijd om aanvaard te worden in je eigen gezin en de maatschappij. Dat is een heel moeilijke periode voor velen”, zegt Gert Mannaerts.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio