Caleb Ewan reageert op kritiek na vroegtijdige opgave in Giro: “Ik ben harder teleurgesteld dan wie ook”

Caleb Ewan reageert op kritiek na vroegtijdige opgave in Giro: “Ik ben harder teleurgesteld dan wie ook”

Foto: LAPRESSE

In hun column in het Nieuwsblad gaven Axel en Eddy Merckx maandag kritiek op de vroegtijdige opgave van Caleb Ewan in de Giro. De sprinter van Lotto Soudal gaf zaterdagmiddag op door hinder aan de knie. Met de Tour in het achterhoofd wil men bij Lotto-Soudal geen enkel risico nemen. “Een totaal gebrek aan professionalisme”, noemde Eddy Merckx het. Ewan reageerde op sociale media op de kritiek. “Het spijt me dat het zo overkomt.”

LEES OOK (+).“Voor Remco is de oorlog niet verloren, Caleb Ewan verdient met zijn opgave een sanctie”

Dit seizoen wil Ewan in elke grote ronde minstens één etappe op zijn naam schrijven. Om krachten te sparen, was de sprinter dus sowieso niet van plan de Giro helemaal uit te rijden, maar zijn opgave kwam er zaterdag wel vroeger dan voorzien. Eddy en Axel Merckx gaven maandag openlijk kritiek op die beslissing. “Ik vind zijn opgave een totaal gebrek aan professionalisme en gebrek aan respect voor de Giro en de wielersport. Hij verdient een sanctie: alle premies afpakken. De vroegere Tour-baas Félix Lévitan zou na zoiets gezegd hebben: Jij komt er volgend jaar niet meer in”, klonk het onder meer.

Ewan reageerder met een boodschap op sociale media. “Bedankt aan alle mensen die me veel beterschap stuurden. Ik heb mijn positie op de fiets wat aangepast om de kniepijn te verminderen die ik voelde vanaf rit 8. Eenmaal de last volledig over is, zal ik de trainingen om mij voor te bereiden op de Tour hervatten. Het zal lastig zijn om de sprint vandaag (maandag, red.) en de komende ritten te bekijken. Mijn vorm was goed. Voor de mensen die denken dat ik geen respect heb voor de Giro, het spijt mij dat het zo overkomt. Mochten jullie weten hoeveel hard werk ik in de voorbereiding op de Giro heb gestoken, dan zouden jullie er zeker anders over denken. Ik ben harder teleurgesteld dan wie dan ook”, postte Ewan op sociale media.

Corrigeer

MEER NIEUWS