ZLM Tour gaat ook dit jaar niet door wegens coronavirus

ZLM Tour gaat ook dit jaar niet door wegens coronavirus

Foto: BELGA

De 33e editie van de ZLM Tour (cat. 2. Pro) wordt pas volgend jaar gereden. De organisatie van de vijfdaagse rittenkoers, die op 9 juni zou starten in Kapelle, is er vanwege coronaregels niet in geslaagd om van alle partijen de vereiste vergunningen binnen te krijgen.

“In totaal zouden we met de ZLM Tour door vijf verschillende veiligheidsregio’s rijden en meer dan dertig verschillende gemeenten doorkruisen”, laat projectleider Niels Geven weten. “Van al deze partijen moeten we een vergunning krijgen om te mogen fietsen. Binnen de huidige maatregelen mag er nergens langs het parcours publiek aanwezig zijn. Bij de start- en finishlocaties kon dit worden gerealiseerd. Maar langs de route kon deze harde voorwaarde door niemand worden gegarandeerd, waardoor we niet van alle partijen een vergunning krijgen. Dit maakt het onmogelijk om dit jaar de ZLM Tour te organiseren.”

Vorig jaar ging de wielerkoers ook niet door wegens de pandemie. De laatste editie van de ZLM Tour was in 2019 een prooi voor de Nederlander Mike Teunissen. Sep Vanmarcke was in 2016 de laatste Belgische winnaar. Philippe Gilbert is met drie eindzeges (2009, 2011, 2014) recordhouder.

(belga)

Corrigeer

MEER NIEUWS