Antwerpen sluit recyclagepark polderdistrict

Antwerpen sluit recyclagepark polderdistrict
Berendrecht-Zandvliet-Lillo / Zandvliet -

Eind september moet het recyclagepark Zandvliet dicht, omdat het zonevreemd is en de omgevingsvergunning verloopt. Uitwijken naar Stabroek is het alternatief.

Al jaren ligt het recyclagepark aan de Derdeweg er zonevreemd bij. Dat probleem werd tijdens de jongste districtsraad aangekaart door oppositiepartij PRO2040. Districtsburgemeester Carl Geeraerts (N-VA) liet toen weten dat de stad aan een oplossing werkte. Die is er nu en bepaalt dat het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo het in de toekomst zonder eigen recyclagepark moet doen. In vergelijking met de andere acht stedelijke recyclageparken heeft dat van de polder weinig bezoekers. Het recyclagepark sluit eind september dan ook de deuren.

Schepen Fons Duchateau (N-VA) : “We voorzien dat de bewoners van het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo al vanaf juli terecht kunnen op het IGEAN-recyclagepark van Stabroek en dat tegen hetzelfde tarief als de stedelijke parken.” Ook de acht andere Antwerpse recyclageparken mogen worden gebruikt. Daarnaast worden er ook extra pop-uprecyclageparken en recyclagepunten georganiseerd. En met veel tuinafval kunnen ze terecht in de Bomenbank van de stad Antwerpen.

Karel Hendrickx (PR2040) noemt de beslissing erg ongelukkig en vreest dat het sluikstorten zal toenemen. “Het district moet blijven uitkijken naar betere oplossingen. Naar Stabroek met al ons afval is een zwak alternatief. Via de A12 is het recyclagepark bijvoorbeeld niet te bereiken. Dat gaat alleen door het drukke centrum van Stabroek.” (evdw)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio