Red Bull-teambaas: “Max Verstappen moet Hamilton in Monaco verslaan”

Red Bull-teambaas: “Max Verstappen moet Hamilton in Monaco verslaan”

Max Verstappen Foto: Red Bull Racing

Red Bull-teambaas Christian Horner laat weten dat, nadat ze dit seizoen tijdens de eerste vier races slechts één keer wisten te winnen, Red Bull het bijna verplicht is om Mercedes te verslaan in Monaco.

Voor het eerst sinds een lange tijd lijkt het dat Red Bull echt over het materiaal beschikt om het Mercedes moeilijk te maken, of misschien zelfs te kloppen. Toch hebben de ‘Silberpfeile na vier races de bovenhand genomen.

Want ondanks het feit dat Max Verstappen tot dusver dit seizoen meer ronden aan de leiding heeft gereden dan Lewis Hamilton wist de Nederlander slechts één van de vier races op zijn naam te schrijven. Ook in het kampioenschap bij de constructeurs is Red Bull al op achtervolgen aangewezen en hoewel het seizoen nog lang is wil Christian Horner in Monaco absoluut resultaten zien.

“Ik denk dat elke Grand Prix dit jaar, behalve Bahrein, er minder dan een tiende van een seconde zat tussen ons en de polepositie,” zei Horner.

“Het was fenomenaal close, en in Monaco moeten we er voor zorgen dat we Mercedes verslaan. Maar we weten dat het ongelooflijk moeilijk zal worden.”

De Red Bull-teambaas heeft in Barcelona tekenen aan de wand gezien dat de RB16B goed kan presteren in Monaco. Hij voegde er ook aan toe dat de overwinningen van Mercedes in Portugal en Spanje niet zomaar uit de lucht kwamen vallen.

“De derde sector in Barcelona geeft soms een goede indicatie van hoe de auto zou kunnen zijn in Monaco, hopelijk zijn we er competitief.”

“Ik denk dat de Mercedessen die we sinds Bahrein hebben gezien, in elke Grand Prix hun racesnelheid beter is geweest dan de onze, en ik denk dat hun bandendegradatie beter is geweest dan de onze,” legde Horner uit.

“We wisten dat de laatste twee circuits (Spanje en Portugal) in hun voordeel zouden zijn. Dat hebben ze ook waargemaakt, maar we zitten veel dichter bij elkaar en ik denk dat als we nog wat tempo kunnen vinden, het nog steeds heel erg spannend is tussen de twee wagens.”?

Meer F1-nieuws:

 • - Nico Rosberg onthult reden achter plots F1-afscheid na behalen F1-titel in 2016
 • - Echtgenote Romain Grosjean deelt emotioneel bericht met brandwonden
 • - VIDEO: De iconische Gulf-livery van McLaren voor de GP van Monaco
 • - “Na vijf minuten in de Mercedes F1-fabriek besef je waarom ze de Formule 1 domineren”
 • - Mercedes: “Met vijftien man personeel en leeg gebouw gaat Red Bull het niet redden”
 • Corrigeer

  MEER NIEUWS

  Team Belgium

  Aangeraden