Toprenster Longo Borghini denkt dat toeschouwer selfie wil nemen met haar, maar niets is minder waar: “Ik poseerde en toen...”

 ©  LAPRESSE

Bij de vrouwen stond zondag de GP van Eibar op het programma. Elisa Longo Borghini (Trek-Segafredo Women) klom daarbij naar een derde plek.

Vincent Van Genechten

De zege in Spanje was voor wereldkampioene Anna van der Breggen. De Nederlandse had 16 seconden voorsprong op Europees kampioene Annemiek van Vleuten en 42 seconden op Longo Borghini, de drager van de Italiaanse driekleur.

“Ik ben erg blij dat het gelukt is”, reageerde Van der Breggen na afloop. “Misschien ben ik ook wel een beetje verbaasd dat ik na een korte periode in Nederland hier toch heb kunnen winnen. Het ging best goed, maar ik had deze overwinning niet verwacht.”

Van der Breggen (centraal) en Longo Borghini (rechts) op het podium van de Waalse Pijl. ©  AP

Selfie

Voor de 29-jarige Longo Borghini was het alweer het zesde podium, met één overwinning, in een topkoers dit seizoen. Al jaren is ze dan ook een vaste waarde in het vrouwenpeloton en ex-winnares van onder andere de Ronde van Vlaanderen. De Italiaanse vond het dan ook niet abnormaal dat een toeschouwer met een fotocamera afkwam voor de koers in Spanje.

Longo Borghini oefende alvast haar mooiste glimlach, maar toen kwam de aap uit de mouw.

“Mijn hoogtepunt van de wedstrijd was niet het podium”, aldus de Italiaanse. “Bij de start kwam een dame naar mij die in het Spaans vroeg voor een foto te nemen. Ik poseerde, maar toen zei ze: Nee, nee, ik bedoel of jij een foto van mij wil nemen met Anna van der Breggen, die naast mij stond. Je ziet duidelijk wie er bekend is in het peloton (lacht).”

En heeft ze dan ook die foto gemaakt? “Ja, natuurlijk!” Pure klasse.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer