Italiaan Davide Cimolai na derde podiumplaats: “Ik hoop echt dat ik er één kan winnen”

Italiaan Davide Cimolai na derde podiumplaats: “Ik hoop echt dat ik er één kan winnen”

Davide Cimolai eindigde maandag als derde. Foto: REUTERS

Davide Cimolai mocht in deze Giro d’Italia al drie keer het podium beklimmen, alleen stond hij nog niet op het hoogste schavotje. De sprinter van Israel Start-Up Nation werd maandag geklopt door Peter Sagan, winnaar van de dag, en Fernando Gaviria (UAE-Team Emirates). “Na vandaag twee keer tweede en nu derde te zijn geworden, had ik deze etappe heel graag willen winnen”, vertelde Cimolai.

“Ik ben blij met de derde plaats nadat mijn team na de laatste klim ongelooflijk werk heeft geleverd. Vandaag had ik alleen de overwinning nodig om er een perfecte dag van te maken. Ik denk dat er nog twee sprintkansen zijn en ik hoop echt dat ik er één kan winnen, vooral die ene die in mijn regio eindigt (etappe 15 eindigt in Gorizia, een stad gelegen in Friuli Venezia Giulia red.). Nu kijk ik ernaar uit om van de rustdag te genieten en ‘s morgens de wekker niet te hoeven zetten. Misschien kan ik vanavond zelfs pizza eten,” zegt Davide Cimolai enthousiast.

Kans op paars

De Italiaan blijft echter in de running voor de paarse puntentrui. Cimolai heeft na tien Giro-etappes zeventien punten achterstand op de BORA-hansgrohe renner.

Corrigeer

MEER NIEUWS