Ploegleiding blijft gematigd positief na tijdsverlies Remco Evenepoel: “Hij gaf aan dat het te snel ging”

 

 ©  LAPRESSE

De roze trui voor Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick Step) was vorig weekend even héél dichtbij, maar nu staat de klimmer uit Schepdaal er heel veraf. Toch wil ploegleider Klaas Lodewyck niet spreken van een offday van zijn kopman. “Joao Almeida heeft zich volledig leeggereden om het tijdsverlies te beperken.”

Laurens Van Heuverswijn, Maarten Delvaux

“Op de eerste grindstrook verloor Remco voeling met de eerste groep, maar dat konden we snel recht zetten met de ploeg. Daarna leek het goed te gaan, tot op de derde strook. Daar gaf hij aan dat het iets te snel ging, waarna we Joao Almeida lieten wachten. Ik wil niet spreken van een offday, want ik denk dat Remco wel degelijk goed was. Maar die gravelstroken zijn zijn ding niet. Zo slecht heeft hij het uiteindelijk nog niet gedaan”, stelt de ploegleider. “Het zijn twee minuten die je liever niet verliest. Vanavond moeten we overleggen wat het plan is voor de komende etappes. We hadden gehoopt om dichter te eindigen en eventueel roze te pakken. We wisten redelijk snel dat de vluchters vooruit zouden blijven, maar je zag ook in het peloton dat het een hels gevecht zou worden op die eerste grindstroken om in de eerste rijen te zitten.”

LEES OOK. Gefrustreerde Remco Evenepoel gooit oortje uit nadat hij gelost wordt uit groep der favorieten

Op een bepaald moment gooide Evenepoel zijn oortje uit. “Een renner die à bloc zit, proberen aanmoedigen… Op een bepaald moment heeft hij daar ook genoeg van, denk ik. Het is ook zijn eerste ervaring in een grote ronde, waarbij je dag in en dag uit op het scherpste van de snee moet koersen. Dat is iets wat hij moet leren in de toekomst. Almeida hielp wel degelijk op de eerste stroken en uiteindelijk heeft hij ook gewacht. Hij heeft zich volledig leeg gereden om het tijdsverlies te beperken. Nu moeten we bekomen van deze rit en dan wel verder vooruit kijken. Een jaar geleden hebben we met Remco meegemaakt dat hij tijd verloor en enkele dagen later keihard uitpakte.”

Meer over Giro d'Italia/Ronde van Italië