Dylan en Kevin Borlée ontgoochelen stevig in Italië, net als Camille Laus

Dylan en Kevin Borlée ontgoochelen stevig in Italië, net als Camille Laus

Foto: BELGA

Broers Dylan en Kevin Borlée en hun trainingsmaatje Camille Laus hebben woensdag pover gepresteerd op de 400 meter bij een meeting in het Italiaanse Castiglione della Pescaia. Geen van de drie leden van de groep van Jacques Borlée kwam ook maar in de buurt van zijn persoonlijk record.

Bij de mannen bleef Dylan Borlée in 47.01 zijn broer Kevin voor, die bleef steken op 47.51. De beste seizoenstijd van Dylan Borlée staat op 46.57, die van Kevin op 46.15. De winst ging woensdag naar de Fransman Thomas Jordier in 46.49.

Over zijn deelname aan de Olympische Spelen in Tokio moet Kevin Borlée zich weinig tot geen zorgen maken. Hij staat 23e op de olympische ranking, terwijl de beste 48 naar Tokio mogen. Dylan Borlée schiet als nummer 49 net tekort, maar zolang hij zich niet bij de beste drie Belgen schaart, mag hij hoe dan ook niet naar de Spelen.

Camille Laus bleef op de 400 meter steken op 54.65. Haar beste seizoenstijd staat op 53.17, haar persoonlijk record op 51.49. Laus is 56e op de olympische ranking, terwijl de beste 48 naar Tokio mogen. Ze heeft dus nog werk.

In het speerwerpen deed Timothy Herman het behoorlijk met een tweede plaats met 77m94. Zijn beste seizoensprestatie bedraagt 78m07. Hij is net als Laus 56e op de olympische ranking, maar in het speerwerpen mogen alleen de beste 32 naar Tokio.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Team Belgium

Aangeraden