Kampioenschap van Vlaanderen goedgekeurd als eerste testevent voor coronaprotocol

Kampioenschap van Vlaanderen goedgekeurd als eerste testevent voor coronaprotocol

Foto: BELGA

Dankzij een intensieve samenwerking met het kabinet van sport van de Vlaamse Regering, AC Lebbeke en het gemeentebestuur van Lebbeke werd het dossier van de Vlaamse Atletiekliga om het Allianz Kampioenschap van Vlaanderen als nationaal testevent te organiseren goedgekeurd. Op zondag 23 mei vindt de Vlaamse titelstrijd plaats in Lebbeke.

Het opzet van het Allianz Kampioenschap van Vlaanderen is erop gericht om de logistiek en de organisatie van grote evenementen aan het coronaprotocol te toetsen. Aanstaande zondag zal er plaats zijn voor zo’n 250 atleten en 500 toeschouwers. Het uurrooster wordt wel gespreid om te verzekeren dat er nooit meer dan 200 toeschouwers tegelijk aanwezig zijn. Tijdens het testevent zullen er verschillende methoden op een systematische wijze worden ingezet om de nauwkeurigheid van de bezoekerstellingen in kaart te brengen. Dit gebeurt door vier technologische telmethoden en twee manuele telmethoden, zoals kliktellers en kwadranttellingen, waarbij periodiek foto’s worden genomen van bepaalde kwadranten. De Karel De Grote hogeschool zorgt voor de nodige wetenschappelijke ondersteuning.

Op elke discipline wordt een titelstrijd georganiseerd met zes tot acht deelnemers, afhankelijk van het aantal beschikbare banen. Elke atleet kan maximaal aan één proef deelnemen om zoveel mogelijk atleten een kans op competitie aan te bieden. Voor elke geselecteerde atleet mogen ook twee toeschouwers aanwezig zijn. Om het Allianz Kampioenschap van Vlaanderen veilig te laten verlopen en de impact van het testevent na te gaan, worden alle aanwezigen zowel vóór aanvang als na het evenement getest.

De goedkeuring komt er na een intensieve samenwerking met alle betrokken partners. Gery Follens, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Vlaamse Atletiekliga, blikt tevreden terug op die samenwerking. “Dankzij de constructieve samenwerking met het kabinet van sport van de Vlaamse regering, het gemeentebestuur van Lebbeke en de vele vrijwilligers van AC Lebbeke is het mogelijk om zondag dit kampioenschap te organiseren. Met het Allianz Kampioenschap van Vlaanderen organiseren we bovendien het allereerste nationale sporttest-evenement, dus momenteel zijn we bezig aan een stukje pionierswerk”, besluit Follens.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Team Belgium

Aangeraden