Geen verrassingen in tweede halve finale Eurovisiesongfestival: ook dit zijn concurrenten van Hooverphonic

IJsland. ©  BELGAIMAGE

Geen verrassingen in de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival. De drie favorieten uit deze schifting hebben zich alle drie geplaatst voor de finale: Zwitserland, Bulgarije en IJsland.

Wim Dehandschutter in Rotterdam

Ook Griekenland, Finland, San Marino en Portugal mogen zaterdag terugkeren, wat voorspeld was. De overige drie finaletickets, waarover meer verdeeldheid was, gaan naar Albanië, Moldavië en Servië.

De IJslanders van Daði og Gagnamagnið konden niet live optreden, omdat een van de zes groepsleden positief heeft getest op het coronavirus. Daarom zit de groep in quarantaine op hun hotel. In de plaats daarvan werden beelden van een van hun repetities gebruikt.

Ook zaterdag zal tijdens de finale zo’n opname worden gebruikt. IJsland geldt als een schaduwfavoriet met hun charmante, nerdy song 10 years en hun groene truien.

Bekijk de IJslandse inzending:

Uit de eerste halve finale waren al tien landen doorgestoomd, waaronder België. Daarmee zijn alle 26 finalisten bekend. Italië is zaterdag de uitgesproken favoriet met een rockact. Het Zuid-Europese land is rechtstreeks geplaatst als een van de vijf grote geldschieters van het festival.

Bij de bookmakers staat op de tweede plaats Frankrijk, ook een van de zogeheten Big Five. Onze zuiderburen sturen een chanson à la Édith Piaf in. Malta, met een powersong over body positivity, staat op de derde plek in de voorspellingen. Zij zaten dinsdag in dezelfde (eerste) halve finale als Hooverphonic.

Bekijk de Italiaanse inzending:

Zwitserland is vierde in de voorspellingen. Hun dramatische inzending, Tout l’univers van zanger Gjon’s Tears, heeft een Belgisch randje. Het is mede geschreven door de Belgische Nina Sampermans, die nog heeft gezongen bij – jawel – Hooverphonic. België is bij de wedkantoren een middenmoter, alhoewel frontman Alex Callier het geloof over een plek in de top 5 heeft uitgesproken.

LEES OOK. Dag na kwalificatie zijn de ambities groots: “We zijn wel Hooverphonic, mensen verwachten veel” (+)

Bekijk de Zwitserse inzending:

Gaan door naar de finale:

* Albanië

* Servië

* Bulgarije

* Moldavië

* Portugal

* IJsland

* San Marino

* Zwitserland

* Griekenland

* Finland

Uitgeschakeld:

* Polen

* Oostenrijk

* Georgië

* Tsjechië

* Denemarken

* Finland

* Estland

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen