Toekan van Beer 4 Nature wint goud op European Beer Challenge

Toekan van Beer 4 Nature wint goud op European Beer Challenge

Kevin Vleminx, Jeroen De Muynck en Pieter Vanhoof. Foto: Jean Eykmans

Balen / Mol -

De Kempense bierbrouwers van Beer 4 Nature vallen opnieuw in de prijzen. Hun zomers aperitiefbier Toekan won goud op de European Beer Challenge. Eerder wonnen ze al twee keer zilver op de London Beer Competition. “Deze internationale erkenning geeft ons een boost”, zegt Kevin Vleminx van Beer 4 Nature.

Kevin Vleminx uit Olmen (Balen) en Mollenaars Jeroen De Muynck en Pieter Vanhoof zijn de drie enthousiastelingen achter Beer 4 Nature. Ze willen niet alleen kwaliteitsbieren brouwen, maar willen met de winst van hun bier bossen aankopen om ze toegankelijk te maken voor iedereen die in de natuur wil genieten en ravotten.

Dat de bieren van Beer 4 Nature in de smaak vallen bleek recent bij de recente European Beer Challenge. Hun zomers aperitiefbier Toekan sleepte daar een gouden medaille in de wacht. Een ander bier, Hert, won dan weer zilver. “We zijn uiteraard aangenaam verrast door die bekroning”, vertelt Kevin Vleminx. “Dat onze Toekan een topper is, wisten we natuurlijk. Maar van goud hadden we alleen maar durven dromen. In april kaapten we al twee zilveren medailles weg op de London Beer Competition, maar dit is nog zotter. In ieder geval geeft deze internationale erkenning ons een echte boost. Zelf waren we overtuigd van de kwaliteit van onze bieren en deze prijzen zijn daar een bevestiging van.”

Het assortiment bieren van Beer 4 Nature wordt stap voor stap groter. Naast Toekan en Hert zijn er ook nog Voske en Ne Kemping International. Dat laatste bier zit momenteel in de lift naar aanleiding van het Eén-programma De Kemping. En de jongste telg in het bierengamma is het frambozenbier Flamingo. “Dat is een fruitig biertje met echte frambozen. Niet te zoet of te zuur, maar perfect in balans om er op warme zomerdagen van te genieten”, zegt Kevin.

Project voor bossen

Het succes van hun bieren legt Beer 4 Nature geen windeieren. “De zilveren medailles van de Londen Beer Competion hadden al een merkbaar effect op de verkoop van onze bieren en dat zal na het goud voor Toekan zeker niet verminderen”, vertelt Kevin. “En dat komt ons project voor de bossen ook ten goede. Ondertussen hebben we al twee stukken bos kunnen kopen in de Kempen: een stuk bos in Bel (Geel) en recent nog een halve hectare bos in de Galbergen in Mol. We hebben nu al een derde stuk bos op het oog.”

beer4nature.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio