Vaccinatiecentra Zuiderkempen verwachten prikpiek in juni

Vaccinatiecentra Zuiderkempen verwachten prikpiek in juni

Bijna de helft van de volwassen inwoners van Eerstelijnszone Zuiderkempen kreeg in De Waai (foto) of De Zoerla al minstens hun eerste prik. Foto: RR

Geel / Laakdal / Meerhout / Herselt / Hulshout / Westerlo -

Net niet de helft van alle volwassen in eerstelijnszone (ELZ) Zuiderkempen heeft de eerste prik met het coronavaccin ontvangen. Vanaf juni schakelen de centra in Geel en Zoerle-Parwijs (Westerlo) enkele versnellingen hoger.

Precies 45.368 inwoners, of 47% van de inwoners van Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal, Meerhout en Westerlo, heeft op 20 mei al een eerste coronavaccin ontvangen. 10% of 17.021 inwoners zijn zelfs al volledig gevaccineerd. Enkel in Hulshout gaat het om net geen 45% van de volwassenen. Concreet hebben alle 65-plussers, zorgverleners, zo goed als alle risicopatiënten en prioritaire groepen -zwangere vrouwen en politie- minstens één prik gehad. Volgende week start de vaccinatie van de 64-jarigen.

Hoewel de vaccinatiecentra De Waai in Geel en De Zoerla in Zoerle-Parwijs nu sommige dagen al met vier lijnen en van 8u tot 22u draaien, verwacht ELZ Zuiderkempen vanaf 1 juni nog een stevige versnelling. “In die eerste week van juni verwachten we 13.000 vaccins voor de twee centra samen. In heel juni dienen we in De Waai en De Zoerla 62.500 vaccins toe. Belangrijk hierbij is wel dat de levering van de vaccins van Johnson & Johnson geen verdere vertraging oplopen. Maar als alles goed loopt, hebben alle volwassen inwoners van onze Eerstelijnszone begin juli een eerste prikje gekregen.”

De centra staan ook paraat wanneer het licht op groen gaat om ook de 16- en 17-jarigen tegen 11 juli te vaccineren.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio