Toptijd voor Cynthia Bolingo in Dessau, persoonlijk record voor Rani Rosius

Toptijd voor Cynthia Bolingo in Dessau, persoonlijk record voor Rani Rosius

Foto: BELGA

Cynthia Bolingo heeft vrijdag in het Duitse Dessau bij haar eerste 400 meter in openlucht sinds 2018 indruk gemaakt door te winnen in 51.75. Op de 100 meter lukte Rani Rosius een persoonlijk record van 11.33.

Vorige zomer trad Bolingo al terug in actie na een zware achillespeesblessure, maar vermeed ze uit voorzorg nog de 400 meter. In Dessau keerde ze vrijdag terug naar haar beste afstand, en hoe. Ze strandde meteen op amper 6 honderdsten van haar persoonlijk record en op 30 honderdsten van het Belgisch record van Kim Gevaert. De chrono van Bolingo is de vierde Europese jaartijd. Op de olympische ranking staat Bolingo er niet goed voor na al haar blessureleed. Ze zal nog een drietal keer een prestatie als in Dessau moeten neerzetten om naar Tokio te kunnen, ofwel de rechtstreekse limiet van 51.35 lopen.

Rani Rosius kneep op de 100 meter met 11.33 zes honderdsten van haar persoonlijk record en plaatste zich voor het EK U23. Tokio halen wordt lastig. De rechtstreekse limiet bedraagt 11.15, op de rankings is Rosius ver buiten beeld.

Eline Berings opende haar seizoen op de 100 meter horden in 13.33, terwijl haar persoonlijk record 12.72 bedraagt. Op de olympische ranking is Berings 34e, terwijl de beste 40 naar Tokio mogen. Hoogspringster Claire Orcel opende haar seizoen met 1m84, tien centimeter onder haar persoonlijk record. Ze is 25e op de olympische ranking, terwijl de beste 32 naar Tokio mogen.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Team Belgium

Aangeraden