David Rudisha, titelverdediger op de 800m, geeft verstek voor de Olympische Spelen

David Rudisha, titelverdediger op de 800m, geeft verstek voor de Olympische Spelen

Foto: AP

David Rudisha, tweevoudig olympisch kampioen op de 800 meter, zal niet deelnemen aan de Olympische Spelen van Tokio (23 juli-8 augustus) deze zomer als gevolg van een terugkerende blessure.

“Ik ben lange tijd niet in staat geweest om weer op de baan te komen, en om die reden zal ik niet klaar zijn om mijn titel in Tokio te verdedigen”, vertelde de 32-jarige Keniaan, die sinds juli 2017 aan geen enkele wedstrijd deelnam, aan AFP.

“Dat is het leven. Dit is sport, en als sportman moet je alle obstakels en uitdagingen aanvaarden. Niets is volledig te vermijden, ook blessures niet”, voegde Rudisha, tweevoudig olympisch kampioen in 2012 en 2016 en ook tweevoudig wereldkampioen in 2011 en 2015, eraan toe.

Rudisha is ook nog steeds houder van wereldrecord op de 800 meter (1:40.91), dat hij vestigde in de finale van de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

Sinds zijn titels heeft hij last gehad van verwondingen en persoonlijke problemen, waaronder een auto-ongeluk in 2019.

In mei 2020 verstuikte de Keniaan tijdens een comeback zijn linkerenkel toen hij in de buurt van zijn huis in Kilgoris, West-Kenia, aan het trainen was.

Rudisha gaf ook nog mee dat hij er niet aan denkt om met pensioen te gaan, maar dat hij de tijd zal nemen om over zijn toekomst na te denken.

De olympische trials hebben nog niet plaatsgevonden in Kenia. Ze worden van 17 tot 19 juni gehouden in het Kasarani Stadium in Nairobi.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Team Belgium

Aangeraden