Hooverphonic na teleurstellende negentiende plaats: “Nog steeds trots op ons nummer, ook al denkt het publiek er anders over”

Het werd niet de gehoopte overwinning voor Hooverphonic zaterdagavond. Ons land eindigde namelijk op de negentiende plaats tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival. Maar de groep blijft wel tevreden over hun prestatie.

Ons land kreeg in totaal 74 punten, waarvan slechts drie punten van het publiek kwamen. Nochtans viel er op de zang van Geike niets aan te merken want dat ging vlekkeloos. Maar zelfs dat was voor het publiek niet voldoende.

“We hebben goed gespeeld en Geike heeft goed gezongen”, reageert Alex Callier tijdens een interview met VRT. “We zijn nog steeds trots op ons nummer. Het publiek denkt er anders over maar wij gaan onszelf niet veranderen of iets ander doen. En Geike heeft goed gezongen, het was de beste keer zelfs.”

De groep had nochtans gehoopt op een plekje in de top 5 maar volgens Callier was het publiek moeilijk te overtuigen. “Ik vind het eigenlijk niet erg voor ons maar erg voor Eurovisie want vind het niet terecht voor Zwitserland en Frankrijk. Één van hen had moeten winnen. Gewoonlijk ben ik het eens met de publieksjury maar dit jaar klopt het gewoon niet”, klinkt het nog.

LEES OOK.Italië maakt favorietenrol waar op Eurovisiesongfestival, Hooverphonic eindigt op teleurstellende plaats (+)

Corrigeer

MEER NIEUWS