Gentse Hotelschool lanceert eigen kwaliteitslabel: “Toont leerlingen waarvoor ze het doen”

 ©  LRG/DVH

In Brugge en omstreken zijn de gevelbordjes van Ter Groene Poorte een bekend gezicht. Vanaf nu zullen ook oud-leerlingen van Hotelschool Gent kunnen pronken met een kwaliteitslabel aan de deur van hun zaak. Chocolatier Jannes Deduytschaever (28) mocht alvast het eerste bordje ophangen.

Lotte Ruysschaert

De gevelbordjes die een kwaliteitslabel zijn, komen er op vraag van enkele alumni van Hotelschool Gent. Chocolatier en oud-leerling Jannes Deduytschaever viel de eer te beurt om het allereerste bordje te mogen ophangen.

Vorig jaar opende hij zijn chocoladezaak pal aan het centrum in de Mageleinestraat. “De hotelschool heeft mij zelf gecontacteerd. Mijn zaak bevindt zich vlakbij de school en in het centrum van Gent, dus dat was de ideale plaats voor het eerste bordje”, zegt hij.

Het eerste gevelbordje van de Hotelschool Gent hangt bij chocolatier Jannes Deduytschaever. ©  LRG

Deduytschaever is al bijna tien jaar afgestudeerd aan de Hotelschool Gent, maar de gevelbordjes lijken hem een goede motivatie voor de huidige leerlingen.

“Ik hoop dat als ze een zaak met zo’n bordje passeren in Gent, ze erdoor getriggerd worden om er volledig voor te gaan. Het toont waarvoor ze op dat moment aan het studeren zijn. Ook naar de klanten toe is het nuttig, want daarmee weten zij dat ik de basis geleerd heb.”

 ©  lrg

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs