Kürt Rogiers gaat op zoek naar het nieuwe lid van K3

Kürt Rogiers gaat op zoek naar het nieuwe lid van K3

Kürt Rogiers zal, samen met de Nederlandse Tooske Ragas, de presentatie van K2 zoekt K3 op zich nemen.

Als we het verleden als maatstaf nemen, stevenen VTM en de Nederlandse zender SBS6 dit najaar af op een kijkcijferkanon. Op beide zenders is dan K2 zoekt K3 te zien, de zoektocht naar de opvolgster of opvolger van Klaasje Meijer. De vorige twee zoektochten van K3 – die naar Josje in 2009 en die naar de huidige bezetting in 2015 – haalden steevast hoge kijkcijfers.

Kürt Rogiers en de Nederlandse Tooske Ragas nemen de presentatie voor hun rekening. Ook de vorige edities werden steevast gepresenteerd door een Nederlands-Belgische combo. De kandidaten zullen in de eerste fase van de wedstrijd langs twee jury’s moeten passeren.

Eerst moeten ze auditie doen voor een hoor- en zie-jury. De eerste bestaat uit Natalia en zangeres Samantha Steenwijk. Zij krijgen enkel de stem van de kandidaten te horen. De zie-jury bestaat uit Ingeborg en de immer flamboyante Gordon. Zij kunnen alleen maar oordelen over de performance en de ‘K3’-factor.

Pas wanneer de vier juryleden unaniem positief zijn over een kandidaat, mag die door naar de publieksjury. Honderd willekeurige Vlamingen en Nederlanders beslissen daar wie door mag naar de studioshows. Uiteraard zullen ook Hanne Verbruggen en Marthe De Pilleceyn, de huidige leden van K3, hun zegje mogen doen. Net als Gert Verhulst. Maar wat hun rol precies wordt, wordt pas later bekendgemaakt.

‘K2 zoekt K3’ is dit najaar te zien bij VTM en SBS6

Corrigeer

MEER NIEUWS