Drie Belgische tennissers geschorst: kleinzoon van voetbalicoon Guy Thys onderwerp van “crimineel onderzoek”

Arthur De Greef. 

Arthur De Greef. ©  AFP

Arthur De Greef, Romain Barbosa en Alec Witmeur zijn tijdelijk geschorst. De drie Belgische (ex-)tennissers zijn het onderwerp van een crimineel onderzoek.

Vincent Van Genechten

Het onderzoek wordt geleid door het International Tennis Integrity Agency, kortweg het ITIA. Dat is een onafhankelijk orgaan dat over de integriteit in de tennissport waakt. Het onderzoekt corruptie, vooral matchfixing, bij spelers, umpires en andere officials.

De Greef, Barbosa en Witmeur mogen met onmiddellijke ingang geen wedstrijden meer spelen en geen enkel tennisgerelateerd evenement bijwonen.

De Greef stopte begin dit jaar met tennissen. De 29-jarige Brusselaar is nu coach van tennisster Ysaline Bonaventure. De kleinzoon van gewezen Rode Duivels-trainer Guy Thys kwam drie keer in actie voor het Belgische Davis Cup-team, zonder een overwinning te boeken. De Greef won wel twee Challenger-toernooien: Liberec (2016) en Ostrava (2018). Hij deed ook één keer mee aan het grandslamtoernooi van Roland Garros.

De 27-jarige Barbosa is afkomstig uit Namen en momenteel de nummer 1.297 van de wereld. De 31-jarige Witmeur is enkel actief in het dubbelspel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie