Troostprijs voor Hooverphonic na teleurstellend Songfestival: in de Ultratop staan ze wel op 1

Troostprijs voor Hooverphonic na teleurstellend Songfestival: in de Ultratop staan ze wel op 1

Ze mogen dan wel niet in de top vijf beland zijn op het Eurovisiesongfestival, in de Ultratop staat Hooverphonic toch op nummer 1. Foto: AFP

Ze zijn dan wel niet in de top vijf geëindigd op het Eurovisiesongfestival, Hooverphonic moet niet aan populariteit en waardering bij het Belgische publiek inboeten. The wrong place, het nummer waarmee ze een week geleden deelnamen aan het festival, staat deze week op nummer 1 in de Ultratop. De Italiaanse band Måneskin, die met Zitti e bunoi de wedstrijd won, komt acht plaatsten lager binnen, op nummer 9. “Italië is voor mij variétérock”, liet Alex Callier na afloop van de wedstrijd optekenen. “Als ik rock-’n-roll denk, denk ik aan Queens of the Stone Age. Of aan oprechte rock-’n-rollbands. Deze gasten zijn een gemaakte band.”

Wie alle 50 singles van de Ultratop afloopt, merkt dat het Eurovisiesongfestival menig luisteraar niet onberoerd heeft gelaten. Verder in de lijst duiken immers verschillende nummers uit de wedstrijd op. Op de 29ste plaats staat het eigenzinnige Shum van het Oekraïnse Go_A, de Franse Barbara Pravi staat met Voilà dan weer op 36. Destiny en Gjon’s Tears, de Maltese en Zwitserse inzending, sluiten de lijst af. Hun nummers Je me casse en Tout l’univers staan respectievelijk op de 48ste en 50ste plaats.

LEES OOK. Na de ontgoocheling van Hooverphonic: 5 lessen om Vlaanderen wel te laten scoren op het Eurovisiesongfestival

Corrigeer

MEER NIEUWS