Marcel Van Hirtum blijft zoeken naar de goedkoopste stookolie

Marcel Van Hirtum blijft zoeken naar de goedkoopste stookolie

Marcel gaat door zo lang hij ook voor zichzelf stookolie moet aankopen Foto: Marc Peeters

Olen -

Marcel Van Hirtum uit Sint-Jozef Olen is 88 geworden maar ook dit jaar zet hij opnieuw een groepsaankoop voor stookolie op poten. “Een initiatief dat ik destijds van mijn vader heb overgenomen en dat ik ben blijven doen. En waarom niet. Iedereen kan meedoen en mee profiteren, zelfs bij kleinere bestellingen.”

De werkwijze van Marcel Van Hirtum is al jaren heel eenvoudig. Wie aan een voordelig tarief zijn of haar stookolieketel wil laten vullen, mag naar Marcel bellen en het aantal gewenste liters opgeven. “Ik verzamel al de bestellingen en neem vervolgens contact met diverse leveranciers en begin te onderhandelen. De goedkoopste mag dan nadien overal gaan leveren. Zo simpel is het. De afgesproken prijs geef ik gewoon door aan iedereen die meedoet, want afrekenen doet iedereen rechtstreeks met de leverancier.”

Vorig jaar noteerde de Marcel bestellingen voor samen 119.000 liter. “Dit jaar ben ik iets later uit de startblokken geschoten dan de voorbije jaren. Het basistarief staat momenteel bijna dubbel zo hoog in vergelijking met vorig jaar. Toen hebben we besteld aan 0,375 euro per liter. De hoop is dus dat de prijs nog wat gaat zakken maar lang kunnen we ook niet meer wachten.” De vaste afnemers van Marcel hebben ondertussen al ruim 76.000 liter besteld.

“Maar het is de bedoeling de kaap van de 100.000 liter opnieuw te overstijgen. Dat onderhandelt al wat beter.” Volgens Marcel zijn het vooral de mensen met een iets kleinere bestelling die profiteren. “Bij mij is de minimumafname 1.000 liter, maar wie maar 1.000 liter bestelt, krijgt dezelfde prijs als iemand die 3.000 liter nodig heeft. Vooral voor mensen die het niet zo breed hebben is dat interessant.”

Het werkingsgebied van Marcel beperkt zich niet tot Olen en de omliggende gemeenten. “Heel de regio kan meedoen. Aanmelden doe je met de telefoon op 014/21.03.41.” Rond half juni wil Marcel afronden. Aan ermee stoppen heeft Van Hirtum, nu de 90 stilaan in zicht komt, nog niet echt gedacht. “Zo lang ik fit genoeg ben, ga ik door. Tenslotte moet ik sowieso ook mijn eigen stookolieketel laten vullen en dan liefst zo goedkoop mogelijk.” Een goede prijs voor zichzelf is overigens het enige dat Marcel er aan over houdt.

“Ik heb ooit wel eens aan de man die mocht leveren gevraagd of ik nu geen ijsje verdiend had, maar die vond dat hij al zoveel gedaan had, dat het meer aan de afnemers was om te trakteren.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio