Gent Jazz lost eerste namen voor deze zomer: STUFF., Jef Neve én internationale gasten

Gent Jazz lost eerste namen voor deze zomer: STUFF., Jef Neve én internationale gasten

Jef Neve, hier op Jazz in ’t Park, is een van de vaste gasten van Gent Jazz en zal er ook deze zomer bij zijn. Foto: fvv

Gent -

Evenementen zijn binnenkort (beperkt) toegelaten, dus van 8 tot 18 juli vindt dan toch de 20ste editie plaats van Gent Jazz. Met een beperkte capaciteit, maar ook met nationale en zelfs internationale jazztoppers.

Zo geeft Jef Neve op 13 juli een concert op de Bijlokesite. De pianist stelt zijn nieuwe album ‘Mysterium’ voor. Ook de band STUFF., intussen een vaste waarde in de Gentse jazzscene, staat op de affiche. Voor hun optreden is het uitkijken naar 17 juli.

Op 12 juli ontvangt het festival zelfs internationale gasten, namelijk het Cubaanse duo Gonzalo Rubalcaba en Aymée Nuviola. Meer namen volgen later.

Tickets voor de concerten kosten 39 euro of 44 euro en zijn te koop via de website van Gent Jazz. Voorlopig worden de tickets verkocht per tafels van twee of vier personen.

De aanloop naar het festival verliep niet van een leien dakje. Wereldster Sting moest voor de derde keer verstek laten gaan, en ook jazzlegende Herbie Hancock zegde zijn Europese tournee af. Organisator Bertrand Flamang hield toen al vol dat het festival op de Bijlokesite dit jaar wél zou doorgaan.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio