Jürgen Conings haalde maximale bedrag van zijn rekening voor hij spoorloos verdween

© Het Nieuwsblad

Bron: Eigen berichtgeving

De voortvluchtige militair Jürgen Conings (46) die twee weken geleden verdween met een collectie gestolen legerwapens, heeft vlak voor zijn vertrek ook 3.000 euro van zijn rekening afgehaald. Dat was het maximale bedrag dat hij op dat moment kon afhalen.

Conings vertrok op maandagavond 17 mei uit de kazerne van Leopoldsburg met vier raketwerpers, een machinepistool, een kleiner pistool en veel munitie. Sindsdien is hij spoorloos. Maar de dagen voordien haalde hij regelmatig geld af aan bankautomaten. Eerder zei Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open VLD) al dat er aanwijzingen waren dat Conings zijn acties had voorbereid.

Ook uit zijn afscheidsbrief bleek al dat het geen impulsieve daad was, maar dat hij zich had voorbereid. “Langzamerhand is alles op een plaats gevallen en ben ik begonnen met voorbereidingen”, schreef Conings. Met dat geld kan hij ongetwijfeld langer onder de radar blijven.

Sinds zijn verdwijning krijgen een tiental personen, waaronder viroloog Marc Van Ranst, politiebescherming.

LEES OOK. “Tiental personen krijgt extra politiebescherming tegen Jürgen Conings: geen andere virologen, wel een advocaat” (+)

Geen bossen doorzocht

De afgelopen weken werden de Limburgse bossen met man en macht doorzocht. Vooral het Nationaal Park Hoge Kempen, waar zijn auto werd achtergelaten, was daarbij het focuspunt. Op maandag waren er geen zichtbare zoekacties naar de gezochte militair, zo bevestigt het federaal parket. “Maar dat betekent niet dat het onderzoek stilligt. Achter de schermen gaat de zoektocht verder.”  (cel)

Enkele van de locaties die de afgelopen twee weken doorzocht werden. 

Enkele van de locaties die de afgelopen twee weken doorzocht werden. ©  Hbvl

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Militair Jürgen Conings

Video

Keuze van de redactie