Berchem zoekt unieke trouwlocatie met groene buitenruimte

Berchem zoekt unieke trouwlocatie met groene buitenruimte

Het huidige administratieve districtshuis. Foto: Patrick De Roo

Berchem -

Koppels die elkaar vandaag in Berchem het jawoord geven, doen dat in de onromantische ruimte in het huidige administratieve districtshuis. “Enorm veel mensen zijn teleurgesteld in die locatie”, zegt districtsburgemeester Evi Van der Planken (N-VA). Het district is daarom op zoek naar een groene locatie waar trouwen ook buiten mogelijk is.

“Alle Antwerpse districten hebben een mooie locatie waar ze hun trouwers kunnen ontvangen. In Berchem hebben we dat niet”, zegt Evi Van der Planken. Geliefden moeten er elkaar het jawoord geven in een kale, onromantische polyvalente ruimte waar onder meer ook de districtsraad doorgaat.

“We krijgen daar veel opmerkingen over. Heel veel mensen zijn teleurgesteld in deze locatie. Daar willen we verandering in brengen. Te beginnen met de komende zomermaanden. Daarom zijn we op zoek naar een nieuwe, unieke locatie waar we al zeker van juli tot en met september terecht kunnen.”

Die locatie moet aan een aantal voorwaarden voldoen. “We zoeken een ceremoniële ruimte met een Berchemse toets. Een mooi uitzicht, een uniek verhaal. Er moet ook een groene buitenruimte beschikbaar zijn, want we willen onze trouwers graag een toffe buitenlocatie aanbieden. Het mag met andere woorden allemaal wat feestelijker. De nieuwe locatie moet bijdragen aan de beleving van die dag. Dat is nu helaas niet het geval en dat is een ontzettend gemis in Berchem.”

Voorlopig gaat het dus om een tijdelijke trouwlocatie. “Op lange termijn zal het districtshuis wegtrekken uit het gebouw op de Grotesteenweg. Bijgevolg zullen ook de trouwerijen elders plaatsvinden. Op dit ogenblik ligt het Maria Gasthuis op tafel als nieuwe locatie. Maar het zal nog jaren duren vooraleer die verhuis kan plaatsvinden. (De site Mariahof zal de komende jaren helemaal ontwikkeld worden, red.). We willen daarom alvast een oplossing voor de komende maanden met het idee om dan tegen volgende zomer de trouwerijen opnieuw op verplaatsing te laten doorgaan. We hoeven dan ook niet te wachten tot juli, maar kunnen bijvoorbeeld al vanaf april van start gaan op de alternatieve locatie.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio