Belangenverenigingen in open brief: “Mensen met een handicap tellen niet mee voor deze regering”

De belangenverenigingen voor mensen met een handicap en hun families verwijten de Vlaamse regering dat ze geen werk maakt van de wachtlijsten in de sector. “Mensen met een handicap tellen niet mee voor deze regering”, schrijven ze in een gemeenschappelijk persbericht.

Vandaag staan er 16.700 meerderjarigen en 1.580 minderjarigen op de wachtlijst voor een persoonsgebonden of persoonlijk assistentiebudget. Nog eens 3.500 jongeren wachten op ondersteuning door een multifunctioneel centrum (MFC). In september 2020 beloofde de regering om vanaf dit jaar 230 miljoen euro te investeren. “Maar in de praktijk is daar weinig van te merken”, zeggen de verenigingen.

“De Vlaamse regering raakt het niet eens, waardoor we al een half jaar wachten op geld dat er ligt, maar niet wordt gebruikt.” Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) antwoordt dat er zowel vorig jaar als dit jaar al een paar hervormingen zijn doorgevoerd, waardoor onder meer 1.700 extra personen met de grootste zorgnood kunnen worden ondersteund. Over het investeringsplan voor de wachtenden zegt Beke “dat er verder aan gewerkt wordt”. (hca, pl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen