Premier De Croo aanwezig op stille wake voor meisje dat uit het leven stapte na verkrachting: “Geweld tegen vrouwen is ook een pandemie”

© fvv

Bron: BELGA

Met een minuut stilte en daaropvolgend een minutenlang applaus werd woensdagavond onder de Gentse Stadshal een wake gehouden het veertienjarig meisje uit Gavere dat uit het leven stapte nadat ze het slachtoffer werd van een vermoedelijke groepsverkrachting. Met zo’n 150 mensen werd woensdagavond verzameld aan de Gentse stadshal. Op afstand en met mondmaskers werd sereen samengekomen om de familie van het veertienjarig meisje een hart onder de riem te steken. Zelf was de familie niet aanwezig, enkele vriendinnen van het meisje wel.

Rond half zeven volgde een stiltemoment. Daaropvolgend applaudisseerden de aanwezigen minutenlang. Een opvallende aanwezige was premier Alexander De Croo: “Ik sta hier vooral als ouder, om steun te geven aan de familie. Een jong meisje dat om deze redenen uit het leven stapt, dat is verschrikkelijk. Geweld tegen vrouwen is ook een pandemie. We moeten duidelijk zijn dat zoiets niet kan in onze maatschappij.” Ook de burgemeester van Gavere Denis Dierick en de burgemeester van Gent, Mathias De Clercq, waren aanwezig om de boodschap te ondersteunen. “Zo konden we steun geven aan de familie”, zegt De Clercq. “Met de aanwezigheid van de premier, kunnen we duidelijk signaal geven: dit moet stoppen”, zegt pikt burgemeester Dierick. Organisator Jamila Channouf is ook blij dat premier De Croo aanwezig is. “Ik ben enorm aangedaan. De aanwezigheid van premier De Croo geeft kracht aan onze boodschap. Hopelijk konden we de familie wat steun geven met dit moment.”

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

 

 ©  fvv

 

 ©  fvv

 

 ©  fvv

 

 ©  SDK

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie